Македонскиот премиер, Зоран Заев поднесе оставка

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, си даде оставка. Оставката уследи откако земјите-членки на ЕУ не успеаја да се договорат за отпочнување преговори за пристапување со Македонија и Албанија. Сe уште нема официјална потврда од Скопје, но сите опции се разгледуваат. Веста доаѓа од италијанската новинска агенција Ansa.

Advertisement