Македонско друштво “Илинден“-Тирана изразува сочуство до семејствата на закинатите во сообраќајна несреќа кај Карпалак

 

Македонско друштво “Илинден“-Тирана изразува сочуство до семејствата на 14 загинати патници во тешката сообраќајна несреќа што се случи на патот Скопје-Тетово кај Карпалак, од кои седум на лице место, а шест подлегнале на повредите во болница. Македонско друштво “Илинден“-Тирана посакува брзо заздравување на повредените. – стои во соопштението на Македонско друштво “Илинден“-Тирана.