Македонското меѓународно движење за човекови права започна уште една кампања под мотото “Нашето име е Македонија”

 

Македонското меѓународно движење за човекови права започна уште една кампања под мотото “Нашето име е Македонија”, во која бара итно апсење на нелигитимниот македонски премиер Зоран Заев, поставен од САД, и на други лица, заради прекршување на македонскиот Устав, спротивно на правилата на Собранието, и заради кршење на македонските закони. Сето ова е во прилог на неговите предавнички напори за промена на името на Република Македонија во “Северна Македонија” и, наспроти неговите одрекувања, на идентитетот на сите Македонци – во Република Македонија, во соседните земји и низ целиот свет – во Северно- Македонци. Објавени се билборди, летоци и постери (во прилог) – и истите ќе продолжат да се објавуваат низ целата територија на Република Македонија се’ додека Заев и останатите не се соочат со правдата и додека еднаш засекогаш не завршат сите преговори за промена на името на Македонија.

ММДЧП ги повикува сите Македонци:
• да се приклучат кон нашите барања за итно апсење на Зоран Заев и на другите предавнички претставници на Владата;
• да побараат итно и безусловно ослободување на сите политички затвореници притворени од Заев;
• да ја поддржат кампањата за бојкот на референдумот (и да го спречат тој незаконски референдум);
• да побараат да престане масовното Западно странско мешање во насока на промена на името, како на пример заканите на претставниците на САД и ЕУ дека е “сега или никогаш”;
• да побараат меѓународната заедница да го почитува основното право на самоопределување на Република Македонија, како и да го почитува меѓународното право и конвенциите за човекови права создадени за негова заштита;
• да побараат меѓународните медиуми да престанат да го прикажуваат културниот геноцид над Македонците како “победа” и да ги поддржат Македонија и Македонците како и секоја друга етничка група.

ММДЧП особено го повикува Претседателот Иванов да ја употреби својата моќ како шеф на државата:
• да нареди итно апсење на Зоран Заев, Никола Димитров, Талат Џафери, и сите останати кои го прекршиле законот и извршиле предавство, и покрај договорот што Заев го потпиша со Претседателот Иванов, а во кој тој “гарантира” дека ќе ја брани Македонија;
• да престане со секаква дискусија за промена на името на Македонија затоа што со тоа се прекршува македонскиот Устав и закони;
• веднаш да се повлече од Времената спогодба, затоа што не само што е истата анти-македонска, туку е и ништовна затоа што Грција ги прекрши нејзините одредби во 2008 година;
• да побара Обединетите Нации веднаш да престанат да ги прекршуваат сопствените правила и да ја примат Република Македонија под нејзиното вистинско име;
• да ги повика другите земји да побараат крај на недемократските и расистички преговори за промена на името, а и да ја употребат својата моќ, вклучително правото на вето на Турција во НАТО, и правото на вето на Русија во ООН, за ефективно да ги запрат сите дискусии за промена на името на Македонија. 
Македонците не смеат да дозволат да превладеат предавство, странски интервенционизам и незаконски дејствија. Нашето име е Македонија. Почитувајте го, и светот ќе ве одбрани. – стои во сопштението на 

Zaev and Tsipras

Advertisement