Министерката за здравство го посети во болница Сокол (Соломон) Пира основачот на еврејската заедница во Албанија

Проф. д-р Ѓерѓи Белба и неговиот медицински персонал во Службата за горење и пластика при Универзитетскиот центар „Мајка Тереза“ во Тирана успешно го спасија Сокол (Соломон) Пира, по експлозијата во златарата “Еуро Голд” што се случи на 15 јули 2019 година во Тирана. По многу посети на семејни пријатели, разни дипломатски мисии во Албанија, денес министерката за здравство и социјална заштита, г-ѓа Огерта Манастирлиу беше во посета на Пира, која ја пофали напорната работа и хуманоста на Албански лекари. Семејството Пира им се заблагодарува на лекарите за покажаната грижа и професионализам. Сокол (Соломон) Пира е адвокат и член на еврејската заедница, исто така и еден од главните основачи на оваа заедница во Албанија.