Министерството за Европа и надворешни работи ги советува албанските државјани да не патуваат во Израел

Врз основа на ситуацијата во Израел, Министерството за Европа и надворешни работи од вчера е во контакт со сите албански државјани кои живеат (работат/студираат) таму. Со цел да се осигураме безбедноста на нашите граѓани, ве молиме да ги објавите следните информации што е можно поскоро:

Поради вонредната ситуација во Израел, ги известуваме албанските граѓани на следниов начин: Отворен е меѓународниот аеродром Бен Гурион (https://www.iaa.gov.il/en/).

Албанските граѓани на кои им требаат информации за напуштање на Израел треба да се јават на следниот број: whats app:
+972 54-904-2813 или на е-пошта: DK@mfa.gov.al

Од безбедносни причини, се препорачува да не патувате во Израел, дури и ако сте планирале патување во оваа земја.

Безбедносните правила кои граѓаните мора да ги почитуваат при движење можете да ги најдете на линкот www.oref.org.il/en , соопшти министерството.

Advertisement