Москва ќе одговори на санкциите на Европската Унија

Москва наскоро ќе одговори на санкциите на Европската Унија, објави постојаниот претставник на Русија во ЕУ, Владимир Чижов. Тој додаде дека станува збор за еднострано ограничување кое не може да донесе резултати и дека Русија ќе преземе реципрочни мерки. Можам да кажам дека тоа ќе се случи – рече Чижов во интервју за ТВ Русија-24, пренесе агенцијата ТАСС.

Advertisement