Напад на седиштето на Златна зора во Грција

Грчката полиција уапсила четири лица, па напад на седиштето на неофашистичката партија Златна Зора во Атина, јавија денеска грчки медиуми. Во нападот, во кој нема повредени, учествувале шест лица кои влегле во просториите на партијата откако претходно ги искршиле прозорците. На објектот е нанесена материјална штета, а била фрлена и боја напаѓачите.

Advertisement