Николов: Бара средба со претседателот на САД, Трамп да разговара за Македонија

 

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада, Бил Николов во своето најново обраќање вели дека претседателот на САД, Доналд Трамп, треба да се сретне и разговара за Македонија со луѓе како него кои ја бранат Македонија од патриотски причини, а не како политичарите кои без поговор исполнуваат се што САД ќе побараат од нив, притоа не грижејќи се дали тоа што ќе го одработат за САД влијае врз државните и национални интереси.

Споделете го ова да му кажеме на Доналд Трамп, да се сретне со мене. Имам доста гласни говори кои може да ги погледа и да се подготви за мене. Македонските политичари со кои се сретнал досега ги слушаат САД. Јас не сум политичар. Јас ја бранам Македонија, пишува Бил Николов  лидер на Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада во статус на Твитер.