Николов: Да бев кандидат за премиер на Македонија ќе прогласив крај на илегалниот, наметнат преспански договор

Претседателот на Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада, и еден од нај големите и највлијателните македонски активисти во дијаспората Бил Николов со апел со Македонскиот.

“Јас да бев кандидат за премиер на #Македонија, немаше да молам да бидам прифатен од нашите угнетувачи. Немаше да давам услови под кои би го бранел името или да велам дека тоа ќе биде тешко. Просто е. Би прогласил крај на илегалниот, наметнат #ПреспанскиДоговор. #НашетоИмеЕМакедонија” – пишува Николов кој е лидер на Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада во статус на Твитер.