Николов: Дволичниот Запад извршува геноцид врз Македонците

Бескорисните Македонски политичари требаше да одбијат воопшто да преговараат за името на Македонија. Светот ќе не бришеше. Им велев: бранете се себеси и светот ќе ви помогне. Место тоа, дволичниот Запад изврши геноцид врз нашата култура. Нема да му простиме, порача преку својот Твитер профил лидерот на Македонското движење за човекови права од Канада, Бил Николов. Со тоа тој како и многу пати досега јавно ги посочи корумпираните македонски политичари за главни виновници за голготата која Македонците ја доживуваат од Преспанскиот договор, ставајќи акцент на дволичната западна дипломатија која ја искористила коруптивноста на политичарите во Македонија, да го довршат Етноцидот врз Македонците започнат во 1913 година. Николов на крај вообичаено завршува со слоганот .

Advertisement