Основачкото собрание во Берлин на Централен Совет на Македонците во Германија

 

Ни претставува посебна чест да го најавиме првото а воедно и основачкото собрание на Централен Совет на Македонците во Германија во Берлин, Сојузна Република Германија кое во организација на МНС и Иницијативниот Одбор на Централниот Совет на Македонците во Германија ќе се одржи на ден четврток 03.10.2019 година во 12:00 часот во просториите на:

Bürgertreffpunkt Bahnhof Lichterfelde West – Hans-Sachs-Str. 4D, 12205 Berlin, S-Bahnhof Berlin-Lichterfelde West.

Дневен ред:

  • Предлог Статут
  • Гласање на Статутот
  • Предлози за Управен одбор и надзор
  • Гласање на Управен одбор и надзор

Ние од МНС застанавме на чело како дел од иницијативниот одбор за формирање на Централен Совет на Македонците во Германија , кој има за цел конечно обединување и организирано делување на Македонската заедница во Германија.

Дозволете ни да ве поканиме да присуствувате на основачкото собрание а и да станете дел од нашето Обединето Македонско семејство тука во СР. Германија. На работниот состанок кој ќе бидете запознаени кои се целите и визијата на Централниот Совет на Македонци во Германија како и насоките во кои треба да делуваме тука во Германија. Ние нема да бидеме осамени и разединети во овие тешки денови за Македонија и Македонците, нема да дозволиме други да ни ја кројат судбината по нивните навики и мислења, го основаме овој совет за да го преземеме бајракот на слободарската демократија во Германија и како заедница да застанеме цврсти во нашите цели за делување тука.

Нашата цел и визија е да работиме во интерес на сите Македонски граѓани кои живеат и работат во Германија но пред се нашиот сон и нашата основна цел ќе биде Македонија и сето она кое ние Македонците во Германија може да направиме за нашата заедничка мајка Македонија!

Македонски Национален Совет и Иницијативен Одбор на Централен Совет на Македонците во Германија Zentralrat der Makedonier in Deutschland. – стои во соопштенито на Централен Совет на Македонците во Германија .

Advertisement