Почина мајката на премиерот Еди Рама

Анета Рама, мајка на премиерот Еди Рама, почина на 82-годишна возраст. Тажната вест ја објави самиот премиер преку порака на „Фејсбук“, каде што напиша дека тоа е светлината и камен-темелникот на куќата. „Вие бевте светлина и камен-темелник на куќата каде што растевме и таму каде што секогаш останувавме деца. Знам дека се додека не можам да те видам, вие ќе бидете со мене, убава и силна како никој. Ќе ни фаиш многу, но вие не можете да сторите ништо повеќе за нас од невозможното што си го направил полн со посветеност цел живот, затоа почивај во мир мајка.