,,Судот прво мора да процени во колкава мерка биле повредени купувачите на возилата„ Фолксваген “, рече судијата Мајкл Неиф на почетокот на судењето. Фолксваген тврди дека купувачите на возила кои содржат забранет софтвер , што манипулира со нивото на издувните податоци не претрпеле никаква штета и продолжуваат да ги користат своите автомобили.

Федералната канцеларија за заштита на потрошувачите и германскиот автомобилски клуб АДАК делуваат како тужител во овој процес, претставувајќи приближно 470,000 клиенти на Фолксваген. Тужителот тврди дека Фолксваген „намерно и против правилата“ им наштетил на нивните клиенти. Едно од прашањата на кои Судскиот совет треба да реши е степенот до кој сите обвинители, претставени од Канцеларијата за заштита на потрошувачите и АДАЦ, се подеднакво погодени од скандалот.

Како што е објаснето на почетокот на судењето, судот исто така треба да утврди дали штетата е предизвикана од намалување на вредноста на дизел погоните како резултат на скандали со манипулации или само по јавно сослушување во Германија за загадување на воздухот и тужби што резултираа со забрана за сообраќај на сите дизел возила во некои германски градови.

Набљудувачите проценуваат дека поради сложеноста и фактот дека ова е прв случај на заедничка акција, случајот би можел да биде предаден на Високиот германски суд и може да трае со години. Групацијата „Фолксваген“ веќе исплати казни од неколку милијарди долари во САД, каде беше откриен скандал со манипулација со вредноста на штетните издувни гасови во 2015 година.