Познати деталите за ждрепката за Еуропеада 2020 

 

 

Еуропеада 2020 европското првенство во фудбал на автохтоните национални малцинства во организација на Федералната унија на европските националности – ФУЕН, рекорден број на екипи ќе се натпреваруваат помеѓу 20-28 јуни 2020 година во областа Каринтја, Австрија. Ќе натпреваруваат 24 машки и 7 женски екипи ги најдоа своите противници во групната фаза денска на официјалното извлекување во Санкт Канзиан во Австрија.