Претседателот на ММДЧП Бил Николов: Дали би прифатила Франција нејзиниот јазик и култура да се прогласат за германски ?

Претседателот на Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада и бескомпромисен борец за зачувување на македноскиот идентитет и интегритет, Бил Николов во својот најнов твит напиша:

“Емануел Макрон, дали би прифатил Франција, нејзиниот јазик и култура да се прогласат за германски; дека нацистите ја „ослободиле“ Франција во војната; вашето име да биде Западна Франција и да се откажете од се што е француско? Бидејќи ова го барате од #Македонија. 1/2”

Advertisement