Репортажа за Македонија на најгледаната патописна емисија во светот „Глобо Репортер“

Патописна репортажа за Македонија вo петок ќе биде емитувана на најгледаната патописна емисија во светот „Глобо Репортер“. Ваквиот епитет емисијата го заслужи поради фактот што во Бразил ја гледаат, во просек, помеѓу 40 и 60 милиони гледачи. Се емитува на Глобо, кој се смета за најголем ТВ-канал во Латинска Америка и еден од најголемите во светот, нѐ информира македонскиот амбасадор во Бразил, Ивица Боцевски.