Саемот во Хановер ќе трае од 22 до 26 април 2024

Фото: Hannover Messe

Саемот во Хановер игра централна улога во глобалната економија и овозможува пристап до ресурси кои не се достапни во некои земји. Сепак, тоа носи и предизвици како што се трговскиот дисбаланс и протекционизмот. Саемот во Хановер поттикнува глобален дијалог за овие прашања. Саемот во Хановер е водечки светски саем за индустриска технологија. Нејзината водечка тема „Да енергизираме за одржлива индустрија“ ги обединува изложувачките компании од машинството и електротехниката, дигиталната индустрија и енергетскиот сектор за да презентираат решенија за иднината на производството и снабдувањето со енергија. Норвешка е земја партнер на Саемот ќе трае од 22 до 26 април 2024 година во Хановер, Германија.

Advertisement