Сирија: Башар Ал Асад шета со кола не се плаши од бомбардирањето (ВИДЕО)

Башар Ал Асад претседателот на Сирија, снимајќи се себеси ги запознае војниците во близина на Дамаск, во видеото се гледа како патува во центарот на Дамаск.

“Патот е отворен во градот сега се работи и во Сирија”, рече тој на видеото, опишувајќи го патот што претходно беше намален од снајперски оган и велејќи дека сега е полесно да патуваат низ целата земја. Видеото, го покажа Асад во очила за сонце за воланот на неговиот автомобил Хонда.

Неговата посета на бојниот фронт во источниот дел на Гута, каде што државната телевизија го покажаа како навивачите како чад се зголемија во далечината, дојде откако десетици илјади цивили почнаа да бегаат од опозициската област за владини линии. Армиската офанзива започна пред еден месец со масовно бомбардирање и досега ја презема поголемиот дел од областа, најголемата бунтовничка енклава во близина на Дамаск, пресекувајќи ја во три зони.