Словенија именуваше специјален пратеник за Западен Балкан

Шефицата на словенечката дипломатија Тања Фајон изјави дека Словенија го именува Анжеј Франгеш за специјален пратеник за Западен Балкан. За именувањето на нашиот пратеник за регионот на Западен Балкан го информирав заменик-помошникот државен секретар на САД Габриел Ескобар, наведе Фајон. Франгеш е вработен во словенечкото Министерство за надворешни работи од 2003 година.

Advertisement