Стерјовски, освари средба со Македонскиот претседател Стево Пендаровски

Пратеникот од единствената македонска партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, во албанскиот парламент и претседател на Македонска алијанса за европска интеграција Васил Стерјовски, освари работна средба во Тирана со Македонскиот претседател г-дин Стево Пендаровски. Стерјовски го информира Македонскиот претседател за положбата на македонското национално малцинство во Албанија и можностите за унапредување на неговата положба.