Стерјовски освари средба со Претседател на Комисијата за надворешни работи, во Собранието на Македонија, Милошоски

Пратеникот од единствената македонска партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, во албанскиот парламент и претседател на Македонска алијанса за европска интеграција Васил Стерјовски, освари средба со Претседател на Комисијата за надворешни работи, во Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, теми на разговор беа положбата на Македонците во Албанија, билатералните односи,  евро-интеграциите после недобивањето на датум за преговори, како и искуството на Македонија и Албанија.