Tag Archives: Алкалоид

„Алкалоид“ додели 42 студентски стипендии

  Фондацијата „Трајче Мукаетов“ дванаесетта година по ред им доделува стипендии на студенти на Фармацевтскиот и на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје. Годинава, доделени им се 42 нови стипендии на 22 студенти на Фармацевтскиот и на 20 студенти на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Скопје,. Во согласност со објавениот јавен конкурс изборот ...

Read More »

Македонија: Алкалоид инвестира 11 милиони евра во проширување на производните капацитети

Новите производни одделенија ќе се простираат на површина од 7.000 м² и ќе создадат услови за реализирање на околу 200 нови вработувања. Посветеноста на перманентниот раст и развој, следењето на трендовите и најновите достигнувања во сферата на фармацијата, се главните причини поради кои во изминативе дваесет години „Алкалоид АД Скопје“ – Македонија се задржа на курсот за континуирано инвестирање вложувајќи ...

Read More »

На хуманитарниот пикник на „Алкалоид“ донирани над милион денари за Здружението „Живот со предизвици“

Позиционирајќи ја општествената одговорност на врвот од агендата на своето делување, „Алкалоид АД“ Скопје и годинава ја продолжи хуманата мисија чија главна цел е подобрување и унапредување на позитивните општествени вредности. Осми пат по ред, големото алкалоидово семејство ја продолжи традицијата наречена хуманитарен пикник за вработените, членовите на нивните семејства и/или нивни пријатели. На годинешниов хуманитарен хепенинг спроведен под закрила ...

Read More »