Tag Archives: nikolla gjurgjaj

Македонско друштво “Илинден” -Тирана бара од пратениците да не дозволат признавање на непостоечкото бугарското малцинство во Албанија

Македонско друштво “Илинден”-Тирана и Македонско друштво “Илинден”-Тирана огранок Голо Брдо го поздравува одобрувањето на Комисијата за закони за предлог – законот “За заштита на националните малцинства во Република Албанија”. Македонско друштво “Илинден”-Тирана и Македонско друштво “Илинден”-Тирана огранок Голо Брдо протестираа за вклучување на бугарското малцинство во законот, по заканите на Бугарија за вето на членството на Албанија во Европската унија. ...

Read More »