Tag Archives: Областа Гора во Косово

Претседателот на Косово, Вјоса Османи – Садриу прими делегација предводена од Адем Хоџа претседател на Единствена горанска партија 

Претседателот на Косово, Вјоса Османи – Садриу прими делегација предводена од претседателот на Единствена горанска партија, и пратеник во Косовскот собрание, Адем Хоџа. На состанокот беа разгледани прашањата за еднакво учество во институциите, вработувањето и други прашања важни за областа Гора. Хоџа ја покани Претседателката да ја посети областа Гора и да се запознае со областа Гора. Во областа Гора, во ...

Read More »

Македонците во Косово во пресрет на предвремените парламентарни избори

Фото: Маја Јаневска-Илиева Каква е состојбата со Македонците на политичката сцена во соседно Косово? Каков е нивниот ангажман и на што може да се надеваат нашинците во пресрет на претстојните парламентарни избори, кои се закажани за 14 февруари? Имаат ли поддршка и на што се надеваат Горанците во Косово? Македонците во Косово во пресрет на предвремените парламентарни избориКосово влегува во ...

Read More »