Tag Archives: Областа Мала Преспа

Македонско друштво „Илинден“-Тирана донираше училишен материјал во Мала Преспа 

Македонското друштво „Илинден“-Тирана донираше училишен материјал за училиштата во општина Пустец, Мала Преспа. Донацијата ја достави претседателот на друштвото Никола Ѓурѓај, кој другаруваше и со учениците. Посебно здоволство ми е што за Македончињата во општина Пустец донирав училишен материјал,што е во соработка со Центарот за информативна поддршка – Нов Контакт – Македонија, од Скопје. Тоа врз основа на потпишаниот Меморандум ...

Read More »