Tag Archives: Печ

Претседателот на Македонско друштво “Илинден“-Тирана за време на конгресот освари средби со преставници на ФУЕН

Претседателот на македонското друштво “Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај учествува на Конгресот на Федералната унија на европски националности (ФУЕН), што ќе се одржи во Печ, Унгарија од 7 до 10 септември 2023 година. Присутни се околу 200 учесници од 26 земји и 50 организации членки на ФУЕН ќе разменат мислења за актуелните случувања во политиката на малцинствата. Претседателот на Македонско друштво “Илинден“-Тирана, Никола ...

Read More »

Претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана, Ѓурѓај ќе учествува на Конгресот на ФУЕН во Печ, Унгарија

 Претседателот на македонското друштво “Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај ќе учествува на Конгресот на Федералната унија на европски националности (ФУЕН), што ќе се одржи во во Печ, Унгарија од 7 до 10 септември 2023 година. Кулите на катедралата, земјоделството, реките, виното и секако градот на многу малцинства сето тоа го карактеризира градот Печ, каде што ќе се одржи нашиот 67-ми конгрес на Федералната унија ...

Read More »