Tag Archives: Политичката партија Демократи.

Политичката партија Демократи го прослави својот прв роденден 

Имено, на 11 август 2018 год. во Скопје се одржа Основачкото собрание на политичката партија ДЕМОКРАТИ. Иако во почетокот основањето на партијата беше третирано како авантура, сепак нејзините основачи и се поголемиот број на членови на ДЕМОКРАТИ покажаа и докажаа дека напорната работа се исплати. Инаку, вредно е да се спомне дека политичката партија ДЕМОКРАТИ моментално е единствена партија во ...

Read More »

Демократи ја поздравуваат Одлуката на ФЕУН за прифаќање на „Резолуција за образовна и културна автономија за Македонците во Албанија“

Во главниот град на Словачката Република, Братислава на 13. 06. 2019 год. беше почетокот на работата на 64-от конгрес на Федералната унија на европските националности – ФУЕН. Воедно, овој конгрес беше во духот на прославата на 70 – годишнината од основањето на оваа европска унија, која седумте децении од постоењето ги слави со бројни постигнувања. Конгресот го организира Партија на ...

Read More »