Tag Archives: Спутник В

Русија бара од СЗО брза регистрација на руската вакцина против ковид-19

Рускиот фонд за директни инвестиции испрати барање до Светската здравствена организација за забрзана постапка за регистрација и преквалификација на вакцината против корона вирусот „Спутник В“. Програмата за обука на ООН е единствената глобална програма за осигурување на квалитетот на медицинските производи. Координатор на програмата е СЗО. Организацијата го проценува квалитетот, безбедноста и ефикасноста на препаратот. Под услов да ги исполнува ...

Read More »