Телеграма од Македонско друштво “Илинден”-Тирана со сочуство до фамилијата на Фотe Никола

По смртта на еден од најголемите активисти и борци за правата на Македонците во Република Албанија, Фоте Никола, телеграма со сочувство до семејството испрати, Македонско друштво “Илинден”-Тирана.

Македонско друштво “Илинден”-Tirana со длабока тага го доби вест за смртта на Фото Никола истакнат македонски активист и борец за правата на Македонците во Република Албанија.

Дозволете ми, во името на Македонско друштво “Илинден”-Тирана и во свое лично име и во име на македонското национално малцинство во Република Албанија искрени сочувство до вас членовите на фамилијата.

Смрта на Фото Никола е голема загуба за вашето семејство, но и за македонското национално малцинство во Република Албанија.

Македонско друштво “Илинден”-Tирана изразува најискрено сочувство кон членовите на семејството.

Бог да го прости и на неговата душа нека и’ дари Царство небесно каде што почиваат душите на праведниците.

Advertisement