Тирана слави 104-годишнината од прогласувањето за главен град

Слика: Православна Црква во центар на Тирана

По повод 104-годишнината од Тирана, главниот град, општината организираше повеќе активности кои ќе траат цел ден во сабота на улицата „Мислим Шири“.

Музика на звуците на најжешкиот диџеј во моментот, танцување, спортски простор, простор за готвење, простор за забава за деца и многу други изненадувања. Позитивен Катц, Пол Б2Б Фанатек, Ад Диша, г. Cool, All Shadows ќе бидат дел од уметниците и бендовите кои ќе настапат.

За успешност на оваа активност, Општина Тирана во соработка со Државната полиција изготви план на мерки со кои делумно се ограничува движењето на возилата во патниот сегмент „Мислим Шири“.

Advertisement