Twitter целосно го блокираше Трамп од сите профили

„По деталниот преглед на скорешните твитоци од @realDonaldTrump налогот и нивниот контекст трајно го суспендиравме налогот поради ризикот од понатамошно поттикнување на насилство“, соопшти компанијата Твитер. Твитер во текот на неделата привремено го блокирала налогот на Трамп по упадот на неговите поддржувачи во зградата Капитол во среда и предупреди дека додатни прекршувања од страна на претседателскиот налог ќе резултираат со трајна суспензија, пренесе „Ројтерс“.

Advertisement