Владимир Путин на свадба на австриската министерка за надворешни работи (ВИДЕО)

Претседателот на Руската федерација, Владимир Путин, денес во Австрија ќе биде гостин на свадбата на министерката за надворешни работи на Австрија Карин Кнајлс. Австриските медиуми бележат дека шефот на руската држава нешто после пладне слетал на аеродромот во Грац а такво внимание, почнувајќи од слетувањето, доаѓањето на Путин му придаваат поради фактот дека неговата приватна посета на свадбата на министерката наишла на голема бура во политичката јавност на земјата. Путин, кој како подарок за младенците донел козачки ансамбл, во Австрија.