Во Берлин се отвори нова шпионска школа за 4.000 вработени

Германските разузнавачки агенции денеска отворија заедничка шпионска школа во Берлин. Шефови на странски и домашни разузнавачки агенции официјално го отворија Центарот за обука на разузнавачките служби во близина на местото каде Берлински ѕид претходно го делеше градот на два дела. град кој за време на Студената војна.

Агентите во Центарот првенствено ќе бидат обучувани како да одбијат кибер напад и да ги осуетат плановите на  терористите. Центарот за обука содржи работилници и хемиски лаборатории. Шпионската школа се наоѓа во новото седиште на германската Федерална разузнавачка служба, што беше отворено на почетокот од годината и има простор за 4.000 вработени.

Advertisement