Второ рочиште во процесот на ММДЧП/Бил Николов во Македонија

Второто рочиште во процесот за навреда и клевета што Македонското меѓународно движење за човекови права и претседателот на ММДЧП Бил Николов го покренаа против 360 Степени, македонски медиум контролиран од САД, ќе се одржи во петок, 22 септември 2023 година, во 10 часот, судница бр. 22 во Основниот граѓански суд Скопје, Македонија.

Ги повикуваме македонските и меѓународните медиуми, организации за заштита на човековите права, политичари, дипломати и сите заинтересирани за човековите права и за владеењето на правото да присуствуваат на рочиштето и да известуваат за текот на овој важен случај.

Огромен дел од медиумите во Македонија, граѓанските организации и самиот режим се под целосна контрола и финансирани од Соединетите Држави (повеќе детали подолу) и ја реализираат нивната надворешно-политичка цел за присилно менување на името со крајно навредливото име „Северна Македонија“, по што следат дополнителни постапки чија цел е да се уништи македонскиот етнички идентитет и брутално да се газат човековите права и секој вид на отпор.

360 Степени објави крајно лажни, навредливи и клеветнички статии за Николов и за ММДЧП поради нивното залагање за одбрана на Македонците и критиките што ги упатуваат за анти-македонските политики на САД.

Дополнителни информации:

Претседателот на ММДЧП Бил Николов и ММДЧП поднесуваат тужби против режимскиот министер за надворешни работи и против медиум во Македонија

https://mhrmi.org/vesti/mhrmi-president-bill-nicholov-mhrmi-file-lawsuits-against-foreign-minister-of-macedonia-regime

На 27 јануари 2023 година, претседателот на Македонското Меѓународно Движење за Човекови Права Бил Николов и ММДЧП како организација поднесоа тужби за навреда и клевета пред Основниот граѓански суд Скопје, Македонија, против Бујар Османи, министер за надворешни работи на режимот во Македонија, и против 360 Степени, медиум во Македонија.

Османи и 360 Степени се гласно критични против сите кои ќе изразат несогласување со режимот и со американските анти-македонски политики, и нивното кршење на човековите права и граѓанските слободи. Тужбите се за кршење на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета.

На 27 октомври 2022 година, 360 Степени објави отворено лажен, навредлив и клеветнички прилог за Македонското Меѓународно Движење за Човекови Права и за претседателот на ММДЧП Бил Николов. Во интервју за БТВ, на 27 октомври 2022 година, кое беше објавено на 360 Степени на 28 октомври 2022 година, министерот за надворешни работи Бујар Османи изнесе целосно лажни, навредливи и клеветнички тврдења за ММДЧП и Николов. Османи продолжи со изнесување на целосно лажни, навредливи и клеветнички изјави и за време на неговата прес конференција на 11 ноември 2022 година.

360 Степени објавува дека во моментов прима средства од Националната фондација за демократија (НЕД), која пак потврдува дека е во најголема мерка финансирана од американскиот Конгрес. 360 Степени исто така добивал средства од американската Агенција за меѓународен развој (УСАИД), факт потврден од УСАИД тука, и од британската и холандската амбасада. Инсерти се достапни тука.

Режимот во Македонија беше инсталиран на власт од Соединетите Држави и и понатаму ја има нивната целосна поддршка, со цел со сила да ја спроведе нелегалната промена на името, како и други надворешно-политички цели на САД.

Дополнителни информации за огромниот пораст на случаи на кршење на човековите права против Македонци, по налог на САД, се достапни тука и насекаде на нашата интернет страница.​​​​​

Advertisement