За првпат во Македонија професор Јана Клопчевска презентираше накит кој се јаде

Alfazet-M ја отвори својата канцеларија во Скопје. Оваа македонско-белгиска софтверска компанија за високо сигурносни системи и интелегентни решенија за идентификација и евиденција на работно место официјално ги стартуваше своите бизнис операции на македонскиот пазар. Менаџментот на компанијата најавува скорешна презентација на нивното иновативно решение, a официјалното отворање на канцелариите беше во духот на иновативноста.

Агенцијата Ботега ивенти, односно тим на експерти за храна и биотехнологија од Технолошко-металуршкиот факултет кој се занимава со молекуларна гастрономија, го направија овој настан уникатен. Тимот го предводи професор д-р Јана Клопчевска. За првпат на отворањето на Alfazet-Mбеше презентиран и накит кој се јаде. Со следните фотографии доловуваме дел од атмосферата: