Земјотрес кај албанскиот град Лежа со јачина од 3,1 степена

Земјотрес со јачина од 3,1 степена според Рихтер е регистрран попладнево во Албанија. Епицентарот на потресот,кој е почувствуван во 13:35 часот е на 11 километри од градот Лежа и шест километри северно од Рубик. Земјотрес со јачина од 4,2 степени и епицентар во Лежа беше регистран и вечерта на 12 септември,кој се почувствува и на македонско тло. Утрово, на 13 септември беа регистрирани уште два земјотреса на истото подрачје, со јачина од 2,3 и 2,4 степени по Рихтер. Едниот потрес беше со јачина од 2.3, а другиот со јачина од 2.7 степени по Рихтер.