Екслузивно: Градоначалникот на Драч даде оставкa

Во скандалозно интервју вчера со новинарката на Топ Канал, Анила Хоџа, Валбона Сако рече дека треба да бидеме среќни со 50 жртви, затоа што во други случаи имало повеќе од 1.000  жртви.

Сако ја даде веста за нејзиното заминување велејќи дека е длабоко повредена од негативните реакции на објавата што ја даде вчера.

„Повредена од огромната негативна реакција на изјавата што ја дадов, под стрес што ги надминува моите овластувања, јас поднесувам оставка како градоначалник на Драч. Благодарност до сите што ми веруваа и ме подржа “ – напиша преку својата официјална Фејсбук страниц Сако.