ЕУ Комисијата препорача одржување на првиот Меѓувладина конференција во Албанија

Дописникот на Еуроњуз во Брисел, Џек Парок, даде многу позитивни вести за надгледување на преговорите за пристап на Албанија со Европската унија. Парок проговори дека Комисијата ќе предложи „голем чекор напред за пристапниот процес за Албанија“. ЕК ќе препорача одржување на првата меѓувладина конференција со Албанија во јуни, за време на португалското претседателство, напиша Парок на Твитер.

Advertisement