Градоначалникот на Општина Пустец, Пали Колефски оствари средба со градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев

Делегација на Општина Пустец, Мала Преспа, предводена од градоначалникот на Општина Пустец, Пали Колефски, денеска оствари средба со градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев. На средбада беа разменети мислења и искуства околу аплицирањето во Европските фондови, можности за прекугранична заедничка соработка, инвестирања и слично. Оваа заедничка средба претставува темел за понатамошната меѓусебна соработка во иднина меѓу Општина Пустец и Општина Кавадарци .

Advertisement