Групата од Македонија “Иванов квартет“ ќе учестуват на концерт во Тирана 

Македонската амбасадата во Тирана во соработка со Националниот младински конгрес, организациите „Rias“ и „Youth Music“ и општина Тирана, во рамките на “Тирана европска младинска престолнина 2022“ со задоволство ве поканува на „Ѓон Мили џез и блуз фестивал со посебно уметничко учество на групите:

Групата од Македонија “Иванов квартет“

Австриската група “TechRider – гитарско трио на островот Џули“

Финска група “Pylkkanen Nu Botega“

Грчки бенд “Филипос Накас Биг Бенд Солун“

“Кејди Барбулуши трио“

“Квартет Ермал Роди“

“Групата „Just Trio“.

На 12-13-14 јули, 20:00 часот кај Реја, Тирана како и на 15-16 јули, 20:00 часот во Педонале, Корча, сите сте добредојдени да ни се придружите за да уживате и да ја прославиме магијата на џез и блуз музиката што големиот мајстор и иноватор на светската фотографија, Ѓон Мили, уметнички придонесе за развојот на нејзината главно за време на Втората светска војна.

Advertisement