Изложба по повод 25-годишнината од дипломатските односи меѓу Република Македонија и Руска Федерација  

По повод 25-годишнината од воспоставувањето на дипломатски односи меѓу Руската Федерација и Република Македонија денеска ќе биде отворена изложба во Македонската филхармонија. Изложбата, е посветена на историјата на руско-македонските односи, а е изготвена во соработка со Државниот архив на Република Македонија.