Компанијата Трансјадранскиот гасовод (ТАП) донираше контенер што ќе служи за здравствен дом во селото Туминец, Општина Пустец (ФОТО)

Денес во селото Туминец, Општина Пустец, областа Мала Преспа е поставена контенер што ќе служи за здравствен дом донирана од компанијата Трансјадранскиот гасовод (ТАП). Контенерот има површина од повеќе од 30 квадратни метри и опремени со клима-уреди и со внатрешни тоалети, контенрот ќе служи за здраствен дом која ќе им служи на сите жители на ова село. Во Мала Преспа живеат околу 5 700 жители, сите од македонско етничко потекло и со православна христијанска вероисповед.

Advertisement