Македонска Алијанса за Европска Интеграција (МАЕИ) упати честитка за Курбан Бајрам 

Честитка по повод големиот исламски празник Курбан бајрам упати Васил Стерјовски, лидер на единствената
македонска партија во Албанија, МАЕИ. Драги верници од исламска вероисповед, од мое лично име и од име на партијата Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) Ви го честитам големиот празник Курбан бајрам, кој претставува симбол на солидарноста, и Ви посакувам здравје, љубов, среќа и хармонија во
вашите семејства, стои меѓу другото во честитката. Од се срце ви посакувам, се наведува понатаму, празничките денови, да ги поминете во добро расположение, покажувајќи ја солидарноста, меѓусебното помаѓање и почитување што се вредности на овој празник.