Македонската заедница во Берлин на 02 јуни организира протест

Македонската заедница во Берлин на 02 јуни организира протест ги поканува сите Македонци во Сојузна Република Германија да се придружат на протестот.

„Само сонцето е постаро од Македонија“

Македонците во Берлин на 02 јуни 2018 година пред Бранденбуршката порта во Берлин во 13 часот преку протест ќе им дадат поддршка на македонските граѓани кои протестираат. Заедно во одбрана на името на државата Македонија и идентитетот на Македонската нација! Локација : „Бранденбуршката порта“ – Берлин, Германија. – стои во соопштението на Македонската заедница во Берлин.