Македонскиот амбасадор оствари работна средба со Словенскиот, Хрватскиот и Српскиот амбасадор во Тирана

Македонскиот амбасадор во Тирана, Данчо Марковски, во просторите на македонската амбасада  денеска оствари работна средба со Петер Јапељ, амбасадор на Словенија, Златко Крамариќ, амбасадор на Хрватскa и Слободан Вукчевиќ амбасадор на Србија во Тирана. На средбата разговарано е за повеќе прашања од интерес на четрите земји и народа. Дипломатите се договориле во идина почесто да се среќаваат со цел реализација на активности од заеднички интерес.

Advertisement