Македонскиот амбасадор во Тирана, Марковски учествуваше на тркалезната маса во која се дискутираше за претседавањето на Албанија во Советот за безбедност

Македонскиот амбасадор во Тирана, Данчо Марковски денеска учествуваше на тркалезната маса во која се дискутираше за претседавањето на Албанија во Советот за безбедност односна тема на дискусија беше: „𝐀𝐥𝐛𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐔𝐍 𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐲 𝐂𝐨𝐮𝐧𝐜𝐢𝐥: 𝐭𝐡𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧’𝐬 𝐜𝐨𝐮𝐧𝐭𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐨𝐧 𝐭𝐨𝐩𝐢𝐜𝐬 𝐨𝐟 𝐜𝐨𝐦𝐦𝐨𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐭“, која беше организирана од Албанскиот институт за меѓународни студии (AIIS) во соработка со фондацијата Hanns Siedel. Присутни беа и д-р Клаус Физингер- регионален директор за Југоисточна Европа, фондацијата Hanns Siedel, амбасадорот Газменд Турдиу- директор на Координативната единица на ОН – Министерство за Европа и надворешни работи на Република Албанија и амбасадорите од регионалните земји.
Advertisement