Македонците во Егејска Македонија прославија Божик (ВИДЕО)

Македонците од Егејска Македонија се препознатливи по своите прослави за време на празниците. На нивните веселби изобилува македонска песна, се вијат ора и се пее во еден глас. Еве како изгледаше македонската прослава во Пазар за Божик./www.markukule.mk