Македонците во Грција играат и пеат на “Слушам кај шумат шумите” (ВИДЕО)

 

Видео од прославите на Македониците во Егејска Македонија кое полни душа. Иако живеат во земја во која со години се угнетувани и не се признати нивните основни човекови права, Македонците во Грција се одважуваат и ги негуваат традициите, културата и идентитетот.