Поради лизгање на земјиште, блокирани се Македонците во областа Гора

 

Патот Кукс-Шиштeец е блокиран ова утро, како резултат на падот на голем масив. Ова е околу десетина пати за неколку месеци да се блокира патот, додека жителите се загрижени за животот. Тие сметаат дека масивната карпа е огромна и без помош на државата невозможно е да се реши ситуацијата. Но, од страна на државните институци нема реакција. Патот беше блокиран повеќе од три час, привремено е отворено само еден правец на патот, националниот пат Кукс-Шиштeец е главен пат што ги поврува Македонците во областа Гора.