Македонците во Општина Драгаш областа Гора блокирани од снегот (ФОТО)

Од вчера континуирано паѓа снег во областа Гора во Општина Драгаш, придружено со силен ветер. Во текот на денот, интензитетот на врнежи од дожд не беше голем, но се зголеми во текот на ноќта. Висината на снежната покривка во општината Драгаш се движи од 50 цм на некои места има снежни до еден метар. Компанија која одржува патишта во Општина Драгаш постојано е на терен, како што информира за Македонски весник “Илинден” директорот за одговор при итни случаи во Општина Драгаш, во моментов се работи на сите регионални и локални патни правци во Општина Драгаш да се подни. Во областа Гора, во падините на Шар Планина распослани се 18 села, населени со Македонци.